Ett tappat piano

Anlitade en flyttfirma i Stockholm för några år sedan för att flytta mitt hus utanför stan till city. Inkluderat i flytten var även ett piano som skulle bäras ut från nedervåningen och ned för en mindre men ganska skral trappa för att till sist skickas iväg till en annan adress. Hade nämligen sålt pianot men inkluderat flytten i priset då jag ändå hade en flyttfirma bokad för dagen. Den vanligt flytten gick helt ok och de två unga flyttgrabbarna arbetade på i snabb och bra takt. Var egentligen ganska imponerad över hur smidigt allt gått men det kanske är en självklarthet när man väl bokat flytthjälp. 

Efter att första flyttlaset var packat och klar beslutade vi tillsammans att vi första skulle åka in till stan och lasta av den första flytten. Sedan skulle flyttfirman komma tillbaka och påbörja flytten av pianot. Det skulle vara ett så kallat tunglyft så lite extra skulle det kosta men det kan det vara värt då det självklart sliter en hel del på flyttgubbarnas kroppar att bära något som är så tungt som ett piano. 

När allt var klar och vi var tillbaka på första adressen kändes som en av flyttarna inte ritkigt var 100 %ig på att han skulle orka ta pianot. Den andra killen tog honom lite till sidan och frågade om han var ok vilket han då självklart svarade ja på. Så här i efterhand hade det nog varit bättre om han bara sagt att pianot var lite väl tungt för honom att bära ner för en trappa. Då hade flyttfirman kunnat skicka lite extra bärhjälp istället för att han nu skulle riskera ganska svåra skador på både pianot och hans själv. Tyvärr så blev det inte så och ingen ytterligare flytthjälp kom till platsen. 

Utan killarna började själva bära ner pianot. Självklart så får det helt plötsligt lite sving och då det väger en bra bit över 100 kilo finns det inget som kan stoppa pianot från att rulla av selarna och falla mot den undre flyttkaren. Tur nog lyckas han hoppas undan i sista sekunden och klarade därmed sina ben från att krossas under vikten av pianot. Tyvärr så gick det inte lika bra för pianot som blev helt förstört. Men då vi blev ersatta av flyttfirman var det helt ok och det viktigaste var att ingen kom till skada. Men jag lärde mig att om man ska flytta större och tynger möbler bör man hyra proffs på t.ex. kassaskåpsflytt eller pianoflytt.